Cristiano Ronaldo övertar Lionel Messi som världens bästa fotbollsspelare

Här är det då. Efter det långsamma avslöjandet slår slutgiltens slänga till golvet. Förmyndarens bästa 100 fotbollsspelare i världen 2014 är nu publicerad i sin helhet, det sista steget ommaskning av en topp tio som innehåller några överraskningar, men som ger allt som en fascinerande reflektion av fotbollsåret.

Återigen är den stora historien den samma gamla historien. Tvåmans armkämpa vid toppmötet för internationella fotbolls individuella utmärkelser har i år vändat beslutsamt Cristiano Ronaldo.Detta är naturligtvis en rutinerade och till stor del olöslig debatt med stridslinjerna dras längs klubbledningar, frågor om stil, och även en skev och osammanhängande under debatt om naturliga och ”tillverkade” höggradig kreativa fotbollsspelare (som fortfarande ISN’ t klart för denna observatör).

Vad som är säkert är att ta helåret Ronaldo har varit dominerande figuren, en fenomenal inflytande i världen mästare klubblag, med 56 mål på 51 matcher totalt tillsammans med ligatiteln, Champions League och Club World Club medaljer för Real Madrid.

och här åtminstone hans överlägsenhet är en tydlig enighet i stället för ett argument som skall göras.Som en påminnelse, är topp 100 listan en produkt av 73 domare dras från 28 länder, med Hernán Crespo, Didi Hamann, Slaven Bilic och Gilberto Silva bland expertpanelen.

I slutet av vilken Ronaldo är nu No1 i världen, som röstats fram av 74% av de inblandade. Det har varit en stadig upprullning i av topplaceringen. År 2012 var Messi No1 plocka (Bet-at-home) med en 100% monopol röst. Förra året Messi var No1 med en 60% majoritet.


I år Messi fick just 12% av rösterna, trots fortsatt utföra mirakel av snitt i La Liga och vara enthroned (dubiously, och omedelbart dementeras av Messi själv) som spelare 2014 VM.

med detta i åtanke finns det en sorts paradox här.Mycket har gjorts under de senaste åren av bestigningen av Champions League, tillskansa även VM som fotboll dominerande skede. Ronaldos höjd till No1 på Guardian listan tycks chime med detta en spelare som hade en utmärkt öppning sju minuter av VM efterbehandling ovanför den dominerande inflytande i slagna finalisterna. Men titta närmare och utan tvekan (Sportingbet) endast sex av de 20 spelarna – Ronaldo, Gareth Bale, Diego Costa, Ángel Di María, Thibaut Courtois, Karim Benzema – finns det i huvuddelen på grund av deras bedrifter i Champions League.Mot denna sju av de 15 spelade i VM-finalen, medan Bayern München laget stryk 4-0 hemma av Real Madrid i Champions League semifinalen innehöll enligt denna lista, fem av de 12 spelarna i världen. Det kan ha varit klubbfotboll resultatet av året, men förekomsten av Manuel Neuer, Thomas Müller och Philipp Lahm i topp nio här är en återspegling av den outplånliga härlighet Tyskland samlade triumf i Brasilien.

på andra håll de tio bästa är divvied upp mellan världens topp tre klubbsidor, med Sergio Agüero på No11 det närmaste till en utomstående i detta företag och engelsk fotboll enda året representant i topp 15.Premier League gör visa lite styrka på djupet, men som härrör från en position av nästan irrelevans i de övre delarna att ge de flesta spelare totalt en gång med 31 jämfört med 25 från La Liga (22 från Barcelona och Real Madrid), 15 från Tyskland (12 från Bayern Munich) och 14 från Serie A.

spanska var fortfarande den dominerande nationalitet, med 14 spelare från de avgående världsmästarna, mot 11 från den nyligen enthroned Deutsch Nationalmannschaft. Längre ner, och trots lämnar VM som kanske meekest av alla 32 finalister, verkar det engelska kommer! Tyvärr Colombia, Belgien, Frankrike och Holland.Du kan ha nått VM kvartsfinal, men ingen av er kan slå Englands sex spelare i världens topp 100. högst placerade engelsmannen är Wayne Rooney på No43, en rättvisande bild av en fin goalscoring och kreativ år för klubben och land. Medan det (Sportingbet) finns en första anblick av Jack Wilshere, Daniel Sturridge och Raheem Sterling, som är den yngsta mannen på listan, Steven Gerrard position som den 80: e bästa betalaren i världen, verkar det säkert att säga, ett exempel på de snedvridande effekter av en tung rykte och hyllning till Liverpools fin form under våren.

det finns några anmärkningsvärda platser av intresse på annat håll.James Rodríguez är den högsta nya posten på No15, återspegling av en fin VM och det stora nöjet att titta på en ny kreativ stjärna fram. Den högsta klättrare är Eden Hazard, upp 84 platser till No16 trots att inte vinna en trofé, tittar under par i VM, scoring 16 mål hela året och kritiseras av sin chef för hans del i Chelsea Champions League eliminering av Atlético Madrid i maj .

i själva verket är Hazard totala förmörkelse av en av hans tidigare lagkamrater kanske den bästa illustrationen av ormar och stegar aspekt av elitklubbfotboll. Ägna en tanke åt Juan Mata, den största skadade på listan. Förra året Mata var petades in vid No30 och klar, i åldern 25 och med ett VM kommer att driva på.På nyårsdagen började han för Chelsea före Oscar och Willian i ett 3-0 nederlag i Southampton. Den 25 januari flyttade han till Englands mästare för £ 37m, blev den sjätte dyraste spelaren i engelska överföringshistoria. För närvarande har han gjort 11 mål i sina senaste 20 Premier League-matcher. Men trots allt har han helt försvunnit från listan i år, och får bara en (en!) Röst från totalt 2 920 cast.

Utöver spelarna finns också en gruppering av uber-chefer på toppen av listan: varje enskild spelare i topp 20 har coachats ibland av minst en av Pep Guardiola, Jose Mourinho och Carlo Ancelotti.Detta är ett annat symptom, naturligtvis, av den allmänna stratifieringen av talang mot den valda kartellen över toppklubbar. Om det saknas någonting från toppänden här är det närvaron av några riktiga bolters, någon spelare från vänsterfältet, ingen speciell plats i domarnas kollektiva hjärta för Diego Godín eller Arda Turan eller Granit Xhaka eller Charlie Austin Eller bara en spelare eller två från bortom de ledande ligorna.

Om topp 25 ser mer eller mindre ut, är den mest splittrade delen av listan som någonsin det subjektiva, ibland infuriösa inlandet utöver eliten. Ronaldo kan eller kanske inte vara bättre än Messi i år. Men har Thiago Silva varit bättre än Koke? Är Robin Van Persie verkligen 45 ställen bättre än Gervinho?Är Aaron Ramsey före Isco? Vad exakt är Andrés Iniesta gör i topp 30? Svaret på alla dessa frågor och mycket mer får eller inte får vara uppenbart efter att ha studerat den här listan. Men 73 domare, nästan 3000 röster och ett år av elittävlingsnivå i vardande, är det kanske så nära som vi kommer att få.